Park Inn by Radisson Uppsala Hotell

Storgatan 30 –  753 31 –  Uppsala –  Sverige –  + 46 (18) 68 11 00

Sök & boka

is out of Service

The find and book service is temporarily unavailable.
We apologize for the inconvenience due to this.
Please visit Explore hotels to find our hotels.


1
1
0
Prisklass
Fler alternativ

Färre alternativ
BOKA NU


Uppsala linneanska trädgårdar

Uppsala linneanska trädgårdar består av Linnéträdgården, Botaniska trädgården och Linnés Hammarby. Linnéträdgården och Botaniska trädgården utgör tillsammans Sveriges äldsta botaniska trädgård medan Linnés Hammarby, Carl von Linnés sommarresidens, ger en unik inblick i forskarens privatliv och forskning. I 350 år har de linneanska trädgårdarna kombinerat botanik och hortikultur till en skön och lärorik blandning.

Linnéträdgården
Du färdas tillbaka i tiden till mitten av 1700-talet under ditt besök av Linnéträdgården. Denna magnifika botaniska trädgård ingår i trion Uppsala linneanska trädgårdar och är en rekonstruktion av hur Carl von Linnés botaniska trädgård såg ut.

Denna strålande verk anlades 1655 och är därmed den äldsta akademiträdgården i Sverige. Redan under 1600-talet räknades Linnéträdgården i Uppsala som en av de främsta botaniska trädgårdarna i Europa.

Trädgårdens sanna storhetstid kom i samband med att Carl von Linné tog över som föreståndare år 1741 och utspelade en central och viktig roll för Linnés forskning. Här gjorde forskaren sina vetenskapliga iakttagelser och undervisade sina studenter.

Vuxna betalar entré till trädgård och Linnémuseum på 60 SEK, medan barn under 16 år kommer in gratis. Efter upptäcktsfärden kan du njuta av en god bit mat, sallad eller smörgås på restaurang Smultron under trädgårdens ordinarie öppentider. Läs mer på www.linnaeus.uu.se

Botaniska trädgården
Botaniska trädgården som ingår i Uppsala linneanska trädgårdar, hör till ett av Uppsalas främsta utflyktsmål. Hitta lugnet i denna spektakulära barockträdgård, besök Tropiska växthuset och upptäck spännande Orangeriet.

Njut av växter från hela världen i Tropiska växthuset och känn efter hur det är att befinna sig i en regnskog. Det varma klimatet och de tropiska växterna tar dig till öken, regnskog och savannen, allt på en och samma gång. Njut av orkidéer, lianer, palmer, köttätande växter och jättenäckrosen Victoria.

Linnés Hammarby
Sist men inte minst, kan du besöka Linnés Hammarby som också ingår i Uppsala linneanska trädgårdar och ligger 15 km söder om Uppsala. Gården Hammarby köptes av Carl von Linné 1758 och ger en inblick i forskarens privatliv så väl som hans forskning.

Linnés bostadshus kan bara besökas vid visningar och grupper om 10 personer eller fler, måste förboka en egen guide.

Du färdas tillbaka i tiden när du besöker kulturreservatet runt om Linnés Hammarby. Det återskapade jordbrukslandskapet är en rekonstruktion av hur det såg ut i slutet av 1700-talet. Upptäck kålgården, humlegården och fina naturstigar under ditt besök.

Trivsamt och centralt – bo på Park Inn by Radisson Uppsala Hotell
För hotell i Uppsala under ditt besök, bo bekvämt på Park Inn by Radisson Uppsala Hotell. Njut av Carl von Linnés arv i form av vackra botaniska trädgårdar, upptäck sedan resten av Uppsala och andra besöksmål så som Fyrishov. Hotellet ligger nära Uppsala Centralstation som gör att du enkelt kan ta dig till Stockholm Arlanda Airport och Stockholm city.

Boka boende i Uppsala – Park Inn by Radisson Uppsala Hotell.© 2016 The Carlson Rezidor Hotel Group. All rights reserved.