Park Inn by Radisson Central Tallinn

Narva mnt 7C, 10117 Tallinn Estland +372 633 9800
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Tallinns medeltida stadskärna

Tallinns medeltida gamla stadsdel, eller Vannalinn som den kallas på estniska, uppfördes under 1200-talet i samband med att Tyska orden byggde ett slott här. Under 1300-talet utvecklades medeltidsstaden vidare av Hansaförbundet och blev en viktig kultur- och handelsstad som lockade handelsresande från hela Europa till Estland. Därmed blev Tallinn en viktig knutpunkt för handeln mellan Västeuropa och Ryssland.

Tack vare detta blomstrade Tallinns historiska stadskärna och är numera en kulturellt och arkitektoniskt intressant medeltidsstad som besökare från hela världen kommer för att beundra. Medan många andra historiska platser i Europa har ödelagts i krig har Tallinns gamla stadskärna undgått förstörelse och är nu den bäst bevarade medeltida staden i norra Europa. 1997 utsågs Tallinn till ett Unesco-världsarv. Allt detta kan upplevas på fem minuters gångavstånd från Park Inn by Radisson Central Tallinn.

En kulturstad
Idag kommer människor från hela världen till Tallinn för att utforska en unik medeltidsstad med fascinerande arkitektur och kultur och för att njuta av de livfulla kaféerna, restaurangerna och nattlivet. Det är ingen tillfällighet att Tallinns gamla stadsdel är känd som “norra Europas medeltidspärla”. Området bjuder på många arkitektoniska mästerverk som den gamla Sankt Olavs kyrka som var världens högsta byggnad mellan 1549 och 1625. Från kyrkans torn kan du njuta av storslagna vyer över staden. Du kan även besöka den gamla Nikolaikyrkan som är hem åt Estlands konstmuseum. Estlands regering har sina lokaler i Dombergets historiska slott. Från fästningens murar kan du njuta av utsikten över Tallinn. Estlands nationalopera ligger också i den gamla stadsdelen och är väl värd ett besök

En upplevelse för alla sinnen
Gå vilse i de mystiska gränderna och njut av doften av brända mandlar med kanel som säljs av unga lokalbor i traditionella estniska folkdräkter. Ingen kan motstå den söta, härliga doften! Den som vill ta med sig souvenirer hem har möjlighet att köpa estniskt konsthantverk som textilier, lergods och glasföremål. Mycket av detta finner du på marknaderna på gatan Müürivahe och i hantverkstäderna på den trånga gågatan Katariina käik. Njut av en traditionell lunch med estniska medeltidsrätter tillsammans med ett glas lokalt bryggt öl. Därefter kan du återvända till hotellet och koppla av i våra bekväma kvalitetsrum och njuta av en läcker middag i hotellrestaurangen.