Park Inn by Radisson Lund

Hedvig Möllers Gata, 2 223 55 Lund Sverige + 46 (0) 46 270 3700
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Botaniska trädgården i Lund

Mitt i Lund ligger Botaniska trädgården, eller Botan som det också kallas. Trädgården, som bedriver en bred verksamhet inom botanik, hortikultur, växtbevarande och miljökännedom, vårdar omkring 7 000 arter och är lundabornas gröna vardagsrum. Hit kommer över en halv miljon besökare varje år, men att hitta en egen rogivande vrå är inte särskilt svårt för det.

Spännande arter i Botaniska trädgården
Ända sedan Botaniska trädgården flyttades till sin nuvarande plats i Lund i slutet av 1800-talet, har man bevarat och odlat tusentals arter här. I trädgården hittar du bland annat växter från världens berg i Stenpartiet, krydd- och medicinalväxter, köksträdgård och det berömda näsduksträdet, som vid blomning ser ut som att det är behängt med hundratals vita näsdukar.

I växthusen visas växter från olika klimat i hela världen, från öken till regnskog. Här kan du studera naturens fantastiska mångfald och växternas anpassning till miljöerna de lever i. Lianer, frukter och blommande orkidéer växer här, precis som exotiska kryddor, ormbunkar och palmer. Botaniska trädgården har också ett rikt djurliv och är hem åt ekorrar, fladdermöss, bin och kinesiska dvärgvaktlar. De sistnämnda håller dock till inne i växthusen, där de går fritt och håller efter skadedjur, eftersom de är dåliga på att flyga.

Ta en fika på Kafé Botan
På sommaren är Kafé Botan öppet i det lilla huset intill växthusen. Kaféet drivs av Patisseriet – som ligger på Klostergatan vid Lunds domkyrka – och serverar bakelser, surdegsbröd och småkakor, allt egentillverkat och bakat med kärlek till råvaran. Kafé Botan öppnar till påsk, så på vinterhalvåret får du helt enkelt njuta av godsakerna på Patisseriet istället.

Sov gott på vårt hotell i Lund
Boka ett bekvämt hotell, med närhet till Botaniska trädgården och Lunds alla sevärdheter. På Park Inn by Radisson Lund Hotell både sover och äter du gott, efter en heldag i den historiska studentstaden.