Park Inn by Radisson Solna Hotell

Hotellgatan 11 P.O. Box 1306 171 25 Stockholm Sverige +46 8 470 9100
Incheckn.datum
Utcheckn.datum
Rum
1
Vuxna
Barn

Certifierade enligt Safehotels

Våren 2008 startade Park Inn Solna sin certifiering för att kartlägga sitt säkerhetsarbete. Detta ledde bl a till att hotellet köpte en defibrillator och all personal är nu utbildad i D-HLR. Park Inn Solna är nu certifierade enligt Safehotels "The Global Hotel and Security Standard" högsta nivå, Premium.

Park Inn Solna har en tydlig säkerhetspolicy gällande mål, ansvarsfördelning, upprättande av metoder för säkerhetsarbetet samt en årlig uppföljning för att kontrollera att säkerhetsarbetet håller en acceptabel nivå genom Safehotels. Säkerhetsarbetet innehåller bl a brandskydd, larmrutiner vid nödsituation, utrymningsrutiner och plan för brand, bombhot eller annan fara typ gisslandtagande, våld, hot, rån, stöd mm, drifts- och underhållsrutiner, rutiner för leverantörer och entreprenörer som rör sig i hotellet.

På konferensavdelningen har vi säkerställt rutiner vid brand, stöld, kvarlämnat material, konferensutrustning, mat samt rutiner för konferenser med behov av förhöjd säkerhet.

På Restaurang Flamingo har vi säkerställt rutiner vid brand, skada, gasol, egenkontroll av förvaring av råvaror, låsning, gästsäkerhet och alkohol.

På Husfruavdelningen finns tydliga rutiner för daglig kontroll av brandsäkerheten på nödutgångar, utrymningsvägar, gästrummen, våningsaulor, korridorer etc. De handikappanpassade rummens badrum är också försedda med alarmsystem.

Nycklar och nyckelkort hanteras med stor försiktighet och kvitteras ut i receptionen.

Regler har satts upp för att hålla hög sekretess, vilket är viktigt för gästernas säkerhet och integritet. 

Ett externt bevakningsföretag bemannar köpcentret Solna Centrum som hotellet befinner sig i och responderar på larm samt utför tillsyn på hotellet, vilket ger receptionspersonalen en trygghet då receptionen är öppen och bemannad dygnet runt.

All personal ska årligen genomgå brand- och D-HLR-utbildning. En särskilt säkerhetsutbildning genomförs också för säkerhetsansvarig och hotellets receptionspersonal. All utbildning ska noggrant dokumenteras.

Det har varit mycket dokumenterande som vi nu har samlat i en pärm som vi kontinuerligt uppdaterar och sparar våra egenkontroller i. Det känns tryggt att vi nu är väl organiserade och förberedda inför att förebygga och hantera olika potentiella incidenter inom säkerhetsområdet. Vi vill upplevas som ett tryggt och säkert hotell!