Park Inn by Radisson Uppsala Hotell

Storgatan 30 753 31 Uppsala Sverige + 46 (18) 68 11 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Uppsala universitet

Sveriges äldsta universitet är ett av Uppsalas viktigaste landmärken med dess historia. Institutionen för högre utbildning lockar årligen akademiker och turister till dess imponerade byggnader och trädgårdar. Grundat år 1477, rangordnas lärosätet bland topuniversiteten i Europa. Några kända profiler som associeras med Uppsala Universitet är bland annat Anders Celsius, FN:s förra generalsekreterare Dag Hammarskjöld och en av grundarna till tjänsten Skype, Niklas Zennström.

Utforska Universitetet
Universitetet ligger en kort promenad från Uppsala Slott vilket gör det möjligt att se två sevärdheter på en och samma dag. Universitetet består av flera olika fastigheter, bland annat ett universitetsbibliotek, sjukhus och många botaniska trädgårdar.

Väl ansett av globala akademiker, har universitetsbiblioteket över fem miljoner volymer av böcker och tidskrifter på sina hyllor. Carolina Rediviva är dess mest berömda bibliotek och en av 19 förgreningar. Sjukhuset som ligger på området är i själva verket äldre än skolan och grundades redan år 1302. Om du är intresserad av medicin kan du ta en rundtur vid det Medicinhistoriska museet i Uppsala. Här får du lära dig hur modern teknik förändrat medicinen genom att undersöka över 300 år av historia.

På platsen finns också Evolutionsmuseet där du kan se universitetets samlingar av fossil, mineraler, växter och djur. Det finns fler än fem miljoner exemplar i deras samlingar, bland annat Skandinaviens största sortiment av dinosaurieben.