Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4 10149 Tallinn Estland +372 62 88 100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Den vackra Alexander Nevskij-katedralen i Tallinn

En stark kontrast till de röda hustaken i Tallinns gamla stad utgörs av den rysk-ortodoxa Alexander Nevskij-katedralen. Katedralen beställdes av tsar Alexander III och konstruktionen slutfördes år 1900. Dess arkitektur är mycket vacker, vilket gör det till en riktig sevärdhet.
 

En bländande struktur längst upp på Domberget


Denna underbara katedral är helt enkelt ett konstverk. Med lökformade domer längst upp ovanför de droppformade fönstren är detta ryska minnesmärke en av de Tallinns viktigaste sevärdheter. När du tar dig upp för Domberget ser du hur katedralen reser sig ovanför. Utsiktspunkten här är perfekt för att ta bilder av hustaken i rött tegel och du vill säkert också ta några bilder av katedralens exteriör.
 

Stig in i denna monumentala katedral


Om du älskar rysk arkitektur och vill ta dig en titt på insidan kan du även gå in i katedralen. Du kan inte ta några fotografier, men inträdet är gratis för att se de vackra konstverken på insidan. Väggarna täcks av ikonografi, katedralens fönster illustrerar historier om helgon och de väldiga utrymmena tycks dämpa världens tempo. Kvinnor ombes täcka sitt hår när de går in och eftersom predikan fortfarande hålls här ombes besökare att vara tysta.

Om du är intresserad av rysk arkitektur eller monumentala byggnader från sovjettiden i Estland finns en serie spännande attraktioner att besöka. Besök fängelsemuseet Patarei och den sönderfallande idrottsarenan Linnahall som ligger vid vattnet eller ge dig iväg till sjöflyghamnsmuseet och ta en titt på krigsmaskinerna och u-båtarna. Alla dessa sevärdheter ligger alldeles i närheten av Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn, vilket betyder att du på kort promenadavstånd kan se några fängslande sovjetiska platser.