Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4 10149 Tallinn Estland +372 62 88 100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Utforska stadsdelen Kalamaja

Den en gång i tiden avstängda sovjetiska gränszonen har nu blivit en populär del av staden. Stadsdelen Kalamaja var förr ett område av industribyggnader och trähus. Nu har det utvecklats till en perfekt miljö för trendiga butiker, utmärkta restauranger och nattliv. Spendera en kväll här med en utsökt middag eller besök några av dess sevärdheter.
 

Upptäck Tallinns hipsterkvarter


En av de bästa aktiviteterna i Kalamaja är besöket av kulturcentret Telliskivi. Detta näringslivsnav har avsatts för att låta bosatta och företagsägare i Tallinn ta ägaransvar för området och förvandla det till en kreativ plats. Här finns tio byggnader med mer än 25 butiker som säljer coola souvenirer, kläder samt en mängd restauranger. Utforska marknader, en lunch på ett trendigt kafé och vacker street art. Om du är intresserad av secondhand har du hamnat på rätt ställe. Här finns flera häftiga secondhand-butiker och en marknad hålls varje fredag.

Ett antal evenemang anordnas också i Telliskivi varje år, exempelvis komedikvällar på den populära baren Pudel och livemusik. Över 400 kulturevenemang äger rum här varje år, så det finns utan tvekan något under ditt besök.
 

Andra sevärdheter i området


Utöver kulturcentret Telliskivi kommer du att vilja besöka Lennusadams sjöflyghamn och museum. Platsen är även känd som Estlands sjöfartsmuseum och här kan du se allt som har med sjöfart att göra. En enorm u-båt hänger från taket och en gammal isbrytare ligger nere vid kajen. Gå in och se den stora utställningen av militärutrustning och lära dig mer om Estlands sjöfartshistoria.

Ett annat trevligt besöksmål är Patarei sjöfästning. Du kan besöka det gamla fängelset med en guide och se den övergivna sovjetiska byggnaden i all sin prakt. Det är mörkt och kallt på insidan, så se till att du har mycket kläder på dig och ta om möjligt med dig en fackla eller ficklampa. Perfekt för de som vill se lite orörd historia. Din guide kommer även att berätta en del historier om byggnaderna under besöket.