Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4 10149 Tallinn Estland +372 62 88 100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Lennusadam sjöflygplanshamn och museum

Om du känner för att utforska Estlands sjöfartshistoria kan du bege dig till Tallinns sjöflyghamn. Hamnen består av ett museum och ett stort isbrytarskepp. På museet kan du ta en närmare titt på en u-båt, och annat häftigt marin- och krigsmateriel.
 

Estniska sjöfartsskatter


Som ett av Estlands största museer är denna samling mycket populär både bland lokalbefolkning och besökare. När du kliver in sjöflygplanshangarerna är det första du lägger märke till den enorma brittiska u-båten ”EML Lembit” hängande från taket. I samma utrymme stöter du också på det äldsta bärgade skeppet som en gång sjönk i Estlands vatten, nämligen Maasilinn. Här finns filmvisningsrum, interaktiva utställningar och en lekhörna för barnen, men även en restaurang och ett kafé när det är dags för att ta sig en munsbit.

När du har tittat färdigt på kollektionen i hangarerna, ge dig ut i hamnen och gå ombord på isbrytarskeppet Suur Tõll. Skeppet byggdes 1914 och var på den tiden en av världens kraftigaste isbrytare. Nu ligger det vid kajen och är ett museiskepp som alla kan utforska. Vandra genom officerarnas mäss, kaptenkabinen, ångpannan och maskinrummen och ett flertal utställningar som finns ombord.
 

Rundturer och evenemang


När du reser tillsammans med barnen kan du dra fördel av museets familjesöndagar, då du får delta i en rundtur genom kollektionerna, se en film, testa spel och mycket mer. Här finns även rundturer för vuxna och affärsgrupper, med seminarier om viktiga frågor gällande det maritima livet och det är även möjligt att hyra lokalen för evenemang. Oavsett varför du besöker Tallinn kommer sjöflygplanshamnen att vara en intressant plats att besöka.

Bara en kort bilfärd från hamnen och museet ligger Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn. Boka ett bekvämt och välbeläget rum på hotellet och njut av att snabbt kunna ta dig till några av stadens huvudattraktioner samt Tallinns gamla stad.