Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4 10149 Tallinn Estland +372 62 88 100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Dyk in i Tallinns gamla stad

Tallinn är en väldigt gammal stad och har många historiska sevärdheter att utforska. Tallinns gamla stad är en fantastiskt välbevarad historisk plats med anor från 1200-talet. Det är ett måste att besöka när du är här i stan. Här kan du vandra genom pittoreska kullerstensgator, besöka ett urgammalt apotek och ta in bilden av tidlösa byggnader och slott.
 

Sevärdheter från det förflutna


Om du har möjlighet att spendera lite tid i Tallinns gamla stad så finns en hel del häftiga sevärdheter att upptäcka. Först av allt kan du bara strosa runt genom gatorna och njuta av den vackra arkitekturen. På det centrala torget hittar du rådhuset i gotisk stil och ett av de äldsta apoteken i landet som fortfarande öppnar varje morgon. Under juli och augusti månad är rådhusets interiör öppen som museum för besökare och apoteket har öppet året runt. Om du fortsätter in genom kvarteren i riktning mot Sankta Katarina kyrka kommer du till slut att hitta en annan intressant sevärdhet, nämligen Sankta Katarina-passagen. Denna dolda passage är en otroligt vacker plats som bevarats sedan medeltiden och idag är flankerad av verkstäder och olika stånd som säljer hantverk tillverkade enligt traditionellt manér.

En av de mest iögonfallande sevärdheterna i denna del av staden är tornet Kiek in de Kök. Detta kanontorn är perfekt för att ta bilder och har ett utmärkt museum på insidan där du kan lära dig mer om hur livet är i det historiska Tallinn. Under tornet finns ett antal tunnlar som använts under ett flertal krig i historien och som är kända som Bastionsgångarna. De är klart fascinerande och värda ett besök.

Stadsmurarna är även värda att kolla in. De över flera hundra år gamla strukturerna som omgärdar staden är ihopkopplade med stora murväggar som du kan vandra över för att få en bättre utsikt över området och Dombergets slott.
 

Att ta sig omkring i staden


Det finns otaliga sevärdheter i Tallinns gamla stad, så om du planerar att spendera en dag eller två för att hinna med att se allting kan det vara en god idé att skaffa ett Tallinn-kort. Detta kort ger dig gratis tillgång till kollektivtrafiken och inträde till de flesta av de bästa museerna och sevärdheterna, men även en serie rabatterbjudanden.

Om Tallinns gamla stad är en platserna du vill besöka mest när du kommer hit kan du boka ett hotellrum på Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn, som ligger alldeles i närheten av ingången till de gamla stadsportarna