Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel

Midskeppsgatan 6 Hammarby Sjöstad 120 66 Stockholm Sverige +46 (8) 5050 7000
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Att göra i Stockholm

Vad finns det att upptäcka och uppleva i den kungliga huvudstaden? Det livliga nattlivet, världskända sevärdheter och den oemotståndliga skönheten. Stockholm med sitt rika kulturarv erbjuder ett stort utbud av museer och turistattraktioner. Du kommer uppleva ett livligt storstadsliv, oförglömliga platser, kultur, historia och Stockholms vackra natur.

Turistattraktioner du inte får missa
  • Gamla Stan: Stockholms historiska centrum och en av Europas bäst bevarade medeltida stadskärnor. Gamla Stan är en av Stockholms främsta och mest populära turistattraktioner med sina smala kullerstensgränder, vackra kyrkor och museer. Strosa längs Västerlånggatan, ta en fika på Stortorget eller besök Evert Taubes staty på Järntorget. Här finns också välkända restauranger som Den Gyldene Freden, Djuret, Mårten Trotzig och Brasserie Le Rouge. Du som söker efter spänning, varför inte prova på en spännande spökvandring? En 90 minuters historisk vandring med legender, spöken och oförklarliga fenomen.

  • Kungliga slottet: Upptäck Stockholms stora stolthet, besök ett av Europas största slott, H.M Konungens officiella residens. Kungliga slottet ligger centralt beläget i Gamla Stan och har mer än 600 rum fördelade på sju våningar. Fina sevärdheter väntar den som ska besöka det kungliga palatset. Här hittar du representationsvåningarna och de tre museerna fyllda av kunglig historia – Museum Tre Kronor, Gustav III:s antikmuseum samt Skattkammaren med riksregalierna.

  • Fotografiska: Besök en av världens främsta samlingsplatser för fotografi som ligger på Stadsgårdskajen. Museets mission är att etablera den internationella fotokonsten i Sverige och den svenska fotokonsten i världen. Förutom utställningar erbjuder också Fotografiska utbildningar, föreläsningar, workshops, konserter och en populär restaurang med en fantastisk utsikt. Sedan invigningen 2010 har museet haft stora utställningar med bland andra Albert Watson, Annie Leibovitz, Christer Strömholm, David LaChapelle, Nick Brandt och många fler.
     
  • Nationalmuseum: Sveriges största konstmuseum erbjuder bl.a. samlingar av måleri, skulpturer, konstsamlingar från 1500-talet till 1900-talet och ligger på Södra Blasieholmshamnen, bara ett stenkast från Centralen och Stockholms nationalstadspark Djurgården. Här finns cirka 600 000 spännande föremål och till Nationalmuseet hör också Svenska Statens porträttsamling som visas på Gripsholms slott. Till museets mest kända verk hör Carl Larssons väggmålningar och Alexanders Roslins Damen med slöjan. Avsluta konstrundan med en avkopplande promenad i naturen. Nationalmuseet är också sedan 3 april 2012 med i Google Art Project som är Googles stora kultursatsning för att främja världens kultur. Satsningen har mynnat ut i ett digitalt museum som gör att världens kända konstverk nu är tillgängliga för alla. Projektet omfattar totalt 151 museer från 40 olika länder med sammanlagt 30 000 fantastiska konstskatter.

Upptäck Hammarby Sjöstad
Från Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel tar du dig enkelt till de flesta sevärdheterna i stan. Hammarby Sjöstad är ett stadsbyggnadsprojekt som består av flera områden. Detta trendiga område är fortfarande under utveckling och kommer att inom några år blomstra. Här hittar du bland annat Nya Carnegiebryggeriet som är ett samarbete mellan Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery. Bryggeriet ligger i Lumahuset. Här bryggs klassiska öltyper till vilka man hämtar inspiration från traditionell- och ny ölkultur. Varför inte följa med på en rundtur i bryggeriet och få chansen att lära dig mer om öl?

Det finns gott om saker som du kan göra i Stockholm. Dessa turistattraktioner var bara några tips. Huvudstaden har mycket att bjuda på och du lär inte bli besviken. Förvänta dig populära och unika platser, kulturella tillställningar, shoppinggator kantade av spännande butiker och så mycket mer! Från hotellet har du dessutom bara en kort promenad till Hammarbybacken, Stockholms mest centrala skidbacke. Hotellet är beläget endast 10 minuter från Stockholms Centralstation.