Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel

Midskeppsgatan 6 Hammarby Sjöstad 120 66 Stockholm Sverige +46 (8) 5050 7000
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Besök vackra Djurgården

Den gröna oasen mitt i Stockholms hjärta är det perfekta utflyktsmålet. Denna nationalstadspark erbjuder ett stort utbud av kultur och nöjen, sjönära promenadvägar, sagolika miljöer och populära turistattraktioner. Årligen besöks Djurgården av över 5 miljoner människor och här hittar du bl.a. Nordiska museet, Liljevalchs konsthall, Prins Eugens Waldemarsudde och den klassiska konsert- och evenemangsarenan Cirkus. Sedan våren 2013 håller också det efterlängtade ABBA – the museum öppet. Missa inte denna populära nykomling under ditt besök! Här är några populära sevärdheter du kommer kunna besöka under din utflykt:

Vasamuseet – en av Skandinaviens mest besökta turistmål
Museet är Stockholms i särklass mest populära turistattraktion. Regalskeppet Vasa skulle 1628 under pompa och ståt göra sin jungfrufärd, men kantrar och sjunker mitt i Stockholms hamn efter bara 1300 meters seglats. Efter många år av dykningar, bärgningar och restaurering från 1956 och framåt så invigdes 1990 Vasamuseet av Carl XVI Gustaf och sedan dess har miljontals människor besökt museet.

ABBA – the museum – Sjung med Sveriges legendariska popgrupp
Har du alltid drömt om att stå på scen tillsammans med ABBA? På ABBA – the museum kan du med hjälp av effektfulla hologram få uppleva känslan av att vara den femte medlemmen. Självklart har museet också bandets magnifika scenkostymer, guldskivor, kläder och mycket mer som du kan ta del av! För sällskap med minst 10 personer erbjuds guidade turer. Då får du chansen att lära dig mer om Sveriges legendariska popgrupp som tog världen med storm.

Junibacken – kliv in i Sagolandet
Junibacken som är ett måste för alla barn på besök i Stockholm! Ett lekfullt museum med en fantastisk sagovärld som är byggd främst på Astrid Lindgrens älskade figurer. Här kan ni åka sagotåget som tar er på en spännande resa i barnböckernas värld och träffa Pippi Långstrump, Madicken, Emil, Karlsson på taket och många andra.

Skansen – djurparken för stora och små
Världens äldsta friluftsmuseum grundades 1891 av Artur Hazelius med syftet att visa hur människor har bott och verkat i Sverige genom tiderna. Byggnader inreddes för att representera olika delar av Sverige och snart skapades ett levande museum med djur och människor iklädda i tidstypiska kläder. Utöver detta så är Skansen även en djurpark med nordiska djur av alla de slag, Lill-Skansen, ponnyridningar och framför allt det populära Skansenakvariet. Men det som nog har gjort friluftsmuseet mest känt är Allsång på Skansen som har blivit en riktigt klassisk svensk tradition som på somrarna fyller Solliden med folk och drar en miljonpublik framför tv:n varje tisdag.

Gröna Lund – nöjesfält i en magisk värld
Besök Sveriges äldsta tivoli. Denna stora och populära nöjespark erbjuder spänning och underhållning för hela familjen. Varför inte testa Fritt Fall eller berg- och dalbanan Insane? Här finns det gott om spännande åkattraktioner för såväl stora som små. Gröna Lund har även en av Stockholms mest välbesökta konsertscener där storheter som Bob Marley, ABBA och Lady Gaga har gjort klassiska framträdanden.

Hur du tar dig till Djurgården från Hammarby Sjöstad
För en fantastisk dag med familjen tar du dig enkelt från Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel till vackra Djurgården med direktfärjan M/S Emelie från Lumabryggan. Resan tar bara 20 minuter och hotellet ligger en kort promenad bort från bryggan. Biljetter köper du smidigt direkt i vår reception. Du som är intresserad av fler roliga tips, lär mer om populära turistattraktioner i Stockholm.