Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel

Midskeppsgatan 6 Hammarby Sjöstad 120 66 Stockholm Sverige +46 (8) 5050 7000
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Globen – nyttig fakta inför ditt besök

Funderar du på något evenemang i någon av Globenarenorna? Här får du lite nyttig fakta om områdets olika delar:

Globens officiella namn är Ericsson Globe och invigdes den 19 februari 1989 i stadsdelen Johanneshov, Stockholm. Arenan är idag världens största sfäriska byggnad, och dagligen besöks den av nyfikna turister för att beundra den speciella arkitekturen. Arenan har genom tiderna gästats av världens främsta artister och band, såsom Beyoncé, Rihanna, och Metallica. Här arrangeras konserter och andra spännande evenemang året runt. I området hittar du även Globen Shopping med gott om butiker och välbesökta restauranger när magen börjar att kurra.

Hovet, beläget precis bredvid Globen, är hemmaarenan för ishockeylagen Djurgården och AIK. Det är Sveriges äldsta och största arenor och används både till sport, konserter och företagsevenemang. Här hittar du förutom restaurang Hovstallet även barer, fast food-serveringar och kiosker.

Annexet är den lilla arenan som används till konserter, kick-offer samt konferenser. Arenan var tänkt som träningshall för lokala ishockeylag och slog upp portarna 1985. Idag är Annexet en flexibel multiarena med publikkapacitet från 300 för företagsevenemang till 3500 personer för konserter.

Skyview tar dig på en resa längs utsidan av Globen, 130 meter över havet. Den 100 meters långa gondolbanan består av två inglasade klotformer som tar dig till byggnadens topp. Därifrån får du en fantastisk utsikt över Stockholm och närliggande Hammarby Sjöstad. Perfekt för bröllop eller varför inte företagets kick-off?

Evenemang under 2017
Spännande artister har gästat Globen genom åren och de olika arenorna har varit samlingsplatser för otaliga evenemang. Det allra största evenemanget under 2016 får nog ända Eurovision Song Contest räknas till. Men även under 2017 gästas Globen av många världsstjärnor som t.ex the Weeknd, Andrea Bocelli, Drake, Bruno Mars och Radiohead.

Några evenemang under 2017:
  • Green Day – 27 jan 
  • Marcus & Martinus – 11 feb
  • Andrea Bocelli – 28 feb 
  • Drake – 4 mars 
  • Avenged Sevenfold & Disturbed – 9 mars 
  • Weeping willows – 1 april 
  • Shawn Mendes – 17 maj 
  • Bruno Mars – 20 maj 
  • Radiohead – 9 juni
Läs också om Tele2 Arena eller få tips och idéer om spännande evenemang i Stockholm.

Att ta sig till Globen från Hammarby Sjöstad
Du som är gäst på Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel har det bra och nära! Hotellet är perfekt beläget nära Globen och det tar bara 6 minuter med tvärbanan bort över till området. Den som är snabb och ivrig kan även promenera dit på endast 20 minuter och se mer av vår vackra stadsdel på vägen.