Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel

Midskeppsgatan 6 Hammarby Sjöstad 120 66 Stockholm Sverige +46 (8) 5050 7000
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Hammarbybacken

Hammarbybacken är Stockholms enda centrala skidbacke, det perfekta utflyktsmålet för turisten som vill kunna njuta av både friluftsliv och stadsliv. Åk slalom i backen och ta sedan en tur till något av Stockholms kända shoppingstråk.

Hammarbybacken är en konstgjord skidbacke som började byggas 1983 och skapades med hjälp av fyllnadsmassor från bland annat bygget av Globen. Backens ursprungliga höjd var 55 meter över havet och efter konstruktionen lyckades man höja backen till 93,5 meter.

Njut av en fantastisk utsikt över Stockholm medan du åker skidor. Hit är alla välkomna, oavsett ålder eller erfarenhet. Här erbjuds åkning, rullband för nybörjare och branta nedfarter för erfarna skidåkare. För de lite mindre erfarna erbjuds även en skidskola för nybörjare från två år.

Skidutrustning finns att hyra på plats så varför inte ta en spontan tur till backen? Om du visar din rumsnyckel från hotellet vid uthyrningen får du dessutom ett extra fint pris!

Den 23 februari 2016 avgjordes alpina världscupen för första gången i Stockholm och Hammarbybacken. Precis runt hörnet från hotellet fick publiken se världsstjärnor som Lindsey Vonn , Frida Hansdotter och Marcel Hirscher göra upp om värdefulla världscupspoäng med en solnedgång över huvudstaden som siluett. I januari 2017 välkomnar vi på nytt den alpina världseliten tillbaka till Hammarbybacken.

Skidkonferens mitt i Stockholm
Läget nära Hammarbybacken möjliggör unika konferensmöjligheter på Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad. Varför inte boka in ett skidkonferenspaket? Konferera i hotellets bekväma möteslokaler och avsluta dagen med härlig skidåkning! Hammarbybacken ligger bara en stenkast bort och efteråt kan deltagarna njuta av ett bastubad på hotellets 15:e våning – med en fantastisk utsikt över Globen. Läs mer om skidkonferenspaketet.