Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel

Midskeppsgatan 6 Hammarby Sjöstad 120 66 Stockholm Sverige +46 (8) 5050 7000
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Tele2 Arena – nyttig fakta inför besöket

Denna spektakulära och Stockholms närmaste arena, är en helt nybyggd idrotts- och evenemangsarena som slog upp portarna i Globenområdet sommaren 2013. Anläggningen tar emot 30 000 sittande gäster samt cirka 40 000 gäster vid konserter. Tack vare det skjutbara taket är man inte beroende av vädret eller årstiden och kan hålla evenemang året runt.

Årets arena i 2014
Denna ultramoderna arena har fått globalt erkännande och i juni 2014 kammade man hem priset ”Årets arena” i den världsomspännande tävlingen The Stadium Business Awards. Detta framför världsarenor som Madison Square Garden i New York och Wembley i London.

Förutom att vara hemmavisst för fotbollslagen Djurgården och Hammarby, så hålls här evenemang inom nationell och internationell fotboll, konserter med världsartister, hästsporter, mässor och mycket mer! Under 2016 besöktes arenan av några av världens allra största stjärnor Adele, Rihanna och Justin Bieber och under 2017 väntas giganter som Kiss och Robbie Williams. 

Skandinavisk design
Arenans interiör består av ljusa färger och öppna ytor, och genom den transparanta fasaden kan besökarna se ut över staden. Den skandinaviska designen genomsyrar anläggningens utformning och detaljer, och det nordiska ljuset har varit en av de främsta inspirationskällorna.

Miljö och hållbarhet har varit viktiga fokusområden under byggandet av Tele2Arena, vilket har resulterat i miljöklassning till högsta nivå enligt Miljöbyggnad.

Tolv Stockholm
I Tele2 Arenas gatuplan hittar du även Tolv Stockholm - en nöjesdestination på en yta om tolvtusen kvadratmeter är besökare välkomna minst tolv timmar om dagen och tolv månader om året. Under ett och samma tak samlas ett genomtänkt utbud av mat, aktiviteter och underhållning. Här hittar du en av Nordens största sportbarer, bowling, curling, karaoke, minigolf, shuffleboard och mycket mer. Tolv Stockholm är helt enkelt det perfekta stället for en helkväll med goda vänner. Större sällskap rekommenderas att boka i förväg.

När du ska ta med barnen
Barnvagnar tillåts inte på grund av brandsäkerhetsskäl och därför är det bra att planera väl inför ditt besök med barnen. Beroende på vad det är för evenemang, erbjuds viss barnvagnsparkering inomhus i Globen och Hovet. Tele2 Arena kan under vissa evenemang erbjuda utomhusparkering för barnvagnar. För säkerhetsskull ta med dig barnvagnslås då parkeringarna är obevakade.

Att ta sig till Tele2 Arena från Hammarby Sjöstad
Som gäst på Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel tar du dig snabbt och enkelt till Globenområdet. Från hotellet tar det bara 6 minuter med tvärbanan och i övrigt finns det väldigt goda kommunikationer till och från området. Läs gärna mer om Globen och de olika arenorna.