Park Inn by Radisson Solna Hotell

Hotellgatan 11  P.O. Box 1306 171 25 Stockholm Sverige +46 8 470 9100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Fjärilshuset

I vackra Hagaparken i Solna, ligger Fjärilshuset. Här kan du njuta av prunkande växtlighet, vattenfall – och fjärilar förstås. Temperaturen går aldrig under 25 grader på dagen och luftfuktigheten är hög, vilket skapar en miljö och förhållanden som fjärilarna trivs i.

Upplev livet i växthusen
I Fjärilshuset lever flera tusen fjärilar under ett år och som besökare får du uppleva både deras parningsdans, se på när en fjäril kläcks och hur larverna äter sig större. En del fjärilar kommer hit som puppor och andra lever hela sina liv inne i växthusen på Haga.

Vill du lära dig mer, kan du anmäla dig till en av Fjärilshusets kvällsvisningar, där du får en spännande vandring genom växthusen och möter djuren på nära håll. Delta i jättemalarnas utfodring och träffa sköldpaddorna, fåglarna, fjärilarna och hajarna.

Hajar på Haga Ocean
På Fjärilshuset finns också Haga Ocean, där du kan se både svartfenad och högfenad revhaj. Haga Ocean har ett nära samarbete med Marineland i Frankrike, där man lyckats få revhajarna att föröka sig i akvarium. Akvariet på Fjärilshuset hoppas på att i framtiden utveckla denna kunskap i sin strävan att bevara den biologiska mångfalden.

Reven på Haga Ocean är bland annat ett sätt att visa hur det kan se ut nere i havet med levande rev, fiskar, koraller och alger. Syftet är också att visa på ett projekt som Haga Ocean driver, där de skapar nya rev av kalksten i haven.

Bo nära Fjärilshuset på Park Inn by Radisson Stockholm Solna Hotell
Planerar du ett besök på Fjärilshuset är det perfekt att bo på Park Inn by Radisson Stockholm Solna Hotell, ett trivsamt hotell med 247 moderna rum, mitt i Solna Centrum. Härifrån har du nära till både centrala Stockholm och den vackra Hagaparken, där Fjärilshuset ligger.