Park Inn by Radisson Solna Hotell

Hotellgatan 11  P.O. Box 1306 171 25 Stockholm Sverige +46 8 470 9100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Friends Arena

Friends Arena i Solna är belägen i området Arenastaden, strax norr om Stockholm city och nära Råstasjön, som öppnades den 27 oktober 2012 och ersatte Råsundastadion. Swedbank som ursprungligen hade namnrättigheterna till stadion, presenterade ett nytt namnförslag, Friends Arena, efter antimobbnings-organisationen Stiftelsen Friends.

Arenan har också blivit känd som Nationalarenan bland folket och är Nordens största fotboll- och inomhusarena. Denna plats, som också är en av världens mest moderna arenor, har en maxkapacitet på 65 000 personer (inklusive ståplats, som exempelvis vid konserter) eller 50 000 sittande gäster under exempelvis ett sportevenemang. Friends Arena är hemmaarena för herrlandslaget i fotboll. Fotbollsentusiaster kan se fram emot spännande matcher, landskamper, AIKs hemmamatcher och mycket mer.
 

En arena för mer än bara idrott


Friends Arenas mission är att bli världsledande på liveupplevelse och kunna erbjuda de främsta internationella evenemang, inte bara inom fotboll men också konserter, shower och mässor. Konserter som har hållts på denna arena har framförts av inga mindre än det världsberömda pojkbandet One Direction, rockbandet KISS, legendaren Elton John, Bruce Springsteen & The E Street Band, Pearl Jam och många fler.

Det går också att få en guidad visning av Friends Arena mot en kostnad, tisdagar och torsdagar. Rundturen tar cirka 45 minuter och tar besökaren bakom kulisserna, mitt till arenans centrum, med omklädningsrum, mixed zone och TV-studio.
 

Boende nära Friends Arena


Friends Arena ligger nära hotellet Park Inn by Radisson Stockholm Solna, som är ett perfekt boendealternativ när du är på väg till ett evenemang. Detta hotell i Solna med utrymme för parkering, ligger inom gångavstånd från arenan och Solna Business Park. och ligger bara 10 minuter bort från de centrala delarna av Stockholm.

Njut av ett bekvämt boende i Solna Centrum, där du I lugn och ro kan äta en god middag på hotellets restauranger Flamingo eller Aperitivo.