Park Inn by Radisson Uppsala Hotell

Storgatan 30 753 31 Uppsala Sverige + 46 (18) 68 11 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Upplandsmuseet

Upplandsmuseet är Uppsalas länsmuseum och ett viktigt besöksmål för de som vill lära sig mer om Uppsalas kulturhistoria. Museet hittas i Akademikvarnen, med anor från 1200-talet. År 1643 skänkte drottningen Kristina kvarnen till Uppsalas universitet, som fungerade som en kvarn fram till 1946 och efteråt inreddes den till ett museum.

Upplandsmuseet fungerar också som ett forskningscentrum för arkeologiska undersökningar, uppländsk kulturhistoria och en samlingsplats för spännande utställningar om Uppsala stads historia. På Kvarnholmen, mitt i Fyrisån, hittar du detta fantastiska museum. Dessutom är museet bara en kort promenad från det centralt belägna Park Inn by Radisson Uppsala.

När man vill lära sig mer om Uppsala
Upplandsmuseets besökare som känner sin filmhistoria väl, kommer förmodligen känna igen byggnadens exteriör som inreddes som en prästgård och användes av Ingmar Bergman i oscarsvinnande filmen Fanny och Alexander.

Upplandsmuseets moderna inredning berättar en färgstark historia om medeltida Uppsala genom konst, vardagliga föremål och historiska tidskrifter som finns i biblioteket. Museet hyllar också starka svenska personligheter så som Eric Sahlström och älskade Astrid Lindgren.

Mer svensk historia och fantastiska utställningar finns på museet Gustavianum, som med sin fantastiska anatomiska teater och andra spännande föremål kommer att glädja många besökare. Vad sägs om det Augburgska konstskåpet som med sina synliga lådor och gömda fack har omkring 1000 föremål från 1600-talet? Glöm inte heller att besöka Gamla Uppsala.

Koppla av på Park Inn by Radisson Uppsala
Efter en fatfylld heldag och spännande besök på Upplandsmuseet, kommer gästerna att uppskatta moderna bekvämligheter på detta bekväma hotell i Uppsala centrum, Park Inn by Radisson Uppsala. Gäster kan se fram emot ett idealiskt läge i hjärtat av Uppsala, en exklusiv restaurang som serverar vällagade rätter, gratis internet och en relaxavdelning med ångbastu. Kan det bli bättre?