Park Inn by Radisson Uppsala Hotell

Storgatan 30 753 31 Uppsala Sverige + 46 (18) 68 11 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka är ett av Sveriges mest kända landmärken. Med anor från slutet av 1200-talet, är denna majestätiska katedral stadens huvudsakliga religiösa och turistdrivande byggnad. Vandra genom kyrkan och stanna till vid skattkammaren. Här ligger världens enda bevarade balklänning från medeltiden, samt silver och andra föremål från den kungliga gravkammaren. Öppettiderna varierar, så om du är osäker på om attraktionen är öppen, ring presentbutiken på +46 18 430 36 30 och de kan hjälpa dig.

Utforska Byggnaden


Med en höjd på 118,7 meter är domkyrkan den högsta kyrkan i Skandinavien. Kyrktornen sträcker sig högt över stadens horisont och föga förvånande utgör dessa kyrkans mest kända sevärdhet. Ursprungligen byggdes kyrkan som en romersk-katolsk kyrka, men nu är byggnaden under kontroll av den lutherska kyrkan i Sverige och fungerar som säte för ärkebiskopen i Uppsala.

Om du beger dig dit för besök se då till att ha tid över för att besöka kyrkans kafé. Här kan du testa på svenska bakverk och kaffe i en historisk miljö. Välj en sittplats utomhus vid den pittoreska uteserveringen och njut av en lättare lunch eller en smörgås innan du beger dig av för att utforska mer av staden.

Byggnaden


Arbetet med katedralen inleddes år 1287. Det tog mer än ett sekel att bygga färdigt kyrkan som till slut invigdes år 1435. Liksom Uppsala slott fick Domkyrkan stora skador under stadsbranden år 1702 och kyrkan restaurerades därför i början av 20-talet. Byggnaden är konstruerad av lokalproducerade tegelstenar, vilka ger kyrkans utseende en distinkt röd färg. Under vintern sticker byggnaden ut i kontrast mot den vita snön och under sommaren lyser den klar under sommarsolen. Det är fri entré in till kyrkan och tillträde till museet tillåts mot en kostnad.

Bo på Park Inn by Radisson Uppsala och upplev eleganta rum med moderna bekvämligheter, inklusive gratis höghastighetsinternet. Hotellets centrala läge gör att det är några fotsteg till stora sevärdheter som Konsert- och Kongresshallen, Universitetet och den underbara katedralen.