Park Inn by Radisson Uppsala Hotell

Storgatan 30 753 31 Uppsala Sverige + 46 (18) 68 11 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Upptäck nya saker i Gamla Uppsala

Uppsalas besökare som vill få en känsla för stadens historia, bör definitivt besöka Gamla Uppsala, strax utanför denna kända studentstad.

Gamla Uppsala var centralpunkten för Uppsalas religiösa, ekonomiska och politiska maktstruktur och har under historiens gång varit en helig plats där religiösa ceremonier ägt rum. Det sägs ha varit ett religiöst centrum för asatroende.

Ett historiskt område i Uppland
Gamla Uppsala är ett historiskt område, ett område med många myter och legender. Här finns de tre stora gravhögarna, kända som kungahögarna och enligt sägner är dessa högar asagudars gravar (Tor, Oden och Frej).

Besökare får nöjet att se spännande föremål på Gamla Uppsala Museum, och ta del av de myter och historier som finns om denna viktiga plats. Besökarna kommer att se unika originalfynd, bildspel och spännande ljusberättelser. Efter en rundtur i museet är det sedan dags att bege sig iväg på nästa äventyr, som exempelvis Sockenmuseet och Gamla Uppsala kyrka. Enligt Adam av Bremens berättelse från 1070-talet, ska här ha funnits ett hednatempel där man exempelvis firade ”midvinterblot”, ”vårdagsjämningsblot” och ”riksblot”.

Förutom historiska fynd och intressanta myter, passar Gamla Uppsala perfekt med sina stora grönområden för långpromenader. Glöm inte att besöka Museum Gustavianum.

Bo på Park Inn by Radisson Uppsala
Besökare som vill bo på ett centralt hotell i Uppsala, kan bo på Park Inn by Radisson Uppsala. Efter en äventyrlig heldag i Gamla Uppsala, besökare kan vila upp sig på detta bekväma hotell som erbjuder 95 fräscha och moderna rum. Restaurangen Hantverket erbjuder god och vällagad mat som passar hela familjen.