Park Inn by Radisson Uppsala Hotell

Storgatan 30 753 31 Uppsala Sverige + 46 (18) 68 11 00
Incheckn.datum
Utcheckn.datum
Rum
1
Vuxna
Barn

Linnéträdgården

Linneträdgården erbjuder besökare och lokalbefolkningen en grön oas i mitt i Uppsala stad. Sveriges första botaniska trädgård har sedan 1700-talet lockat många besökare varje år. Den är öppen från maj till september vilket innebär att du kan njuta av en plats i solen när du vandrar längs de lummiga gångstigarna.

Botaniska trädgården


Vid Linnéträdgården upplever du ett stillsamt lugn från centrumets liv och rörelse. Grundat 1655 av den svenska vetenskapsmannen Olof Rudbeck den äldre, blev trädgården senare återställd av Carl von Linné och Carl Hårleman år 1745. Här växer omkring 1300 olika arter av växter där alla ursprungligen har odlats och arrangerats av Linné själv. Museet som ligger på området är också värt ett besök.

Denna botaniska pärla är också ett hem för stadens enda regnskog, som du finner i trädgårdens tropiska växthus. Väl där kommer du att blottställas för en levande samling av exotiska växter, bland annat bananträd och kaffebuskar. Också fascinerande är orangeriet, ett ståtligt 1800-tals hus fyllt med olika kaktusar, fikon och olivträd. Entré till trädgården och orangeriet är gratis vissa dagar, och en kostnad tas för besök av det tropiska växthuset.

Missa heller inte ett besök på Linnés Hammarby, Carl von Linnés tidigare sommarstuga och ett av Sveriges mest orörda 1700-tals gods. Denna gård ligger utanför staden och om du är intresserad av växter kommer besöket att vara minnesvärt. Herrgården agerar också värd åt många evenemang med sin vackra omgivning.

Bo Centralt


Tack vare sitt centrala läge är hotellet Park Inn by Radisson Uppsala ett idealiskt val av boende om ni vill utforska Linnéträdgården under en vistelse i Uppsala. Med en kort promenad på 15 minuter från hotellet, innebär att du har nära till avkoppling och sightseeing efter en dag på jobbet. Dessa trädgårdar är en av stadens mest familjevänliga utflyktsmål, tillsammans med Uppsala slott och Fyrishov fritidsarena.