Park Inn by Radisson Uppsala Hotell

Storgatan 30 753 31 Uppsala Sverige + 46 (18) 68 11 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Museum Gustavianum

Den större delen av byggnaden Gustavianum uppfördes under 1620-talet och gör den till Uppsala universitets äldsta byggnad. Under 1920-talet renoverades denna magnifika byggnad och nya institutioner flyttade in. Nu fanns här nordisk fornkunskap, klassisk fornkunskap, Victoriamuseet och Upplandsmuseet. I den anatomiska teatern som byggdes till 1662, utfördes dissektioner inför elever och allmänheten. På så sätt fick många möjligheten att lära sig mer om människokroppen.

Gäster som bor på Park Inn by Radisson Uppsala kunde inte vara närmare Museum Gustavianum, som ligger bara en femton minuters promenad bort. Gästerna kan se fram emot en god natts sömn i bekväma sängar på detta mysiga hotell i Uppsala. Nästa dag börjar äventyret och på Gustavianum finns en hel del spännande utställningar att upptäcka. Besökarna kommer att kunna se allt från mumier till vikingasvärd samt lära sig mer om Uppsalas historia.

Vad finns det att upptäcka i Uppsala universitets äldsta byggnad?
Medan byggnaden fortfarande används för vissa föreläsningar, fungerar det i första hand som ett museum. Gästerna kommer att upptäcka viktiga arkeologiska artefakter, som berättar mer om Sveriges spännande historia, det mystiska Augburgska konstskåpet från 1632 med fascinerande fynd, egyptisk kulturhistoria, det spännande myntkabinettet och mycket mer.

Den fascinerande anatomiska teatern från 1600-talet, är en av de sju i världen som enbart använder sig av naturligt ljus. Kupolens fantastiska ljusinsläpp skapar en fantastisk stämning i lokalen. Efteråt är det dags för den fantastiska utställningen om en flera tusen år gammal egyptisk kulturhistoria med mystiska mumiekistor och skrifter.

Bo på Park Inn by Radisson Uppsala
Väl tillbaka på Park Inn by Radisson Uppsala, kan gästerna unna sig god mat på en av Uppsalas bästa restauranger: Hantverket. Det är en mysig restaurang där gästerna kan avnjuta en familjemiddag som serveras mitt på bordet och äts gemensamt. Den nordiska inredningen och den näringsrika, vällagade maten, kan det bli bättre? Efter Gustavianum, en god middag och avkoppling, är det dags för ett nästa äventyr. Vad sägs om Upplandsmuseet?